صبح امروز از پویش “فیض آباد، شهر بدون پلاستیک” رونمایی شد
صبح امروز با حضور جمعی از مسئولین شهرستان مه ولات و شهروندان پویش “فیض آباد، شهر بدون پلاستیک” با هدف صرفه جویی در مصرف پلاستیک، اصلاح الگوی مصرف و حفاظت از محیط زیست در شهر فیض آباد اجرا شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری فیض آباد؛ در ابتدای این مراسم جواد جعفری شهردار فیض آباد ضمن خیر مقدم و تشکر از حضور مدعوین عنوان نمود؛ متاسفانه کیسه های پلاستیکی به دلیل ارزان و در دسترس بودن بسیار مورد استفاده قرار می گیرند که این امر به شدت به محیط زیست آسیب رسانده و خسارات غیرقابل جبرانی به جای می گذارد.
وی با اشاره به اینکه اصلاح الگوی مصرف می بایست از خود ما آغاز گردد افزود: جهت حفظ محیط زیست همه باید در کاهش مصرف پلاستیک در جامعه مشارکت کنیم و این امر را باید از خودمان شروع کنیم، ما می توانیم با استفاده از کیسه های پارچه ای چندبار مصرف و یا تجدید پذیر بجای کیسه های پلاستیکی و تفکیک زباله های پلاستیکی از زباله های خانگی ، استفاده از ظرف های خانگی به حفظ سلامتی و محیط زیست کمک کنیم، محیط زیست امانتی از فرزندان و آیندگان نزد ماست ومی بایست از این امانت الهی به درستی حفاظت کنیم.
وی در ادامه از شهروندان خواست تا برای داشتن محیط زیست زیبا و سالم به پویش “فیض آباد، شهر بدون پلاستیک” بپیوندند وافزود: تجزیه هر پلاستیک بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان نیاز دارد که می توانیم تنها با جایگزین کردن کیسه های پارچه ای خدمتی بزرگ به محیط زیست نمائیم.
در ادامه این مراسم جوانبخت رئیس اداره محیط زیست شهرستان مه ولات ضمن تشکر از مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر و مهندس جعفری شهردار فیض آباد به دلیل حمایت از محیط زیست عنوان نمود؛ در اغلب کشورهای توسعه یافته مانند آلمان، هلند، سوئیس، ایتالیا و … برای مصرف پلاستیک مقررات مالیاتی خاصی اعمال می شود، اما متاسفانه در کشور ما هنوز قانون مدونی جهت کاهش مصرف پلاستیک وضع نشده است و کشور ما جزء ۱۰ کشور اول مصرف پلاستیک در جهان است.
در آمار به دست آماده از تبعات مصرف پلاستیک در حیات وحش، تنها در بخش آبزیان تعداد ۷۰۰ گونه به نوعی درگیر اثرات مضر مصرف پلاستیک هستند (اعم از بلعیدن و خفه شدن، انسداد روده و معده، گرفتاری پرندگان آبزی و عدم امکان پرواز، انواع بیماری ها و …)
در کشور ما به صورت متوسط روزانه ۵۰۰ تن و سالانه ۱۸۵ هزار تن پلاستیک وارد چرخه طبیعت می شود و میانگین سرانه تولید زباله توسط هر ایرانی ۷۰۰ گرم است در حالی که سرانه تولید زباله در جهان توسط هر فرد ۳۰۰ گرم می باشد.
طبق اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی، حفاظت از محیط زیست به عنوان یک وظیفه عمومی تلقی شده و کلیه نهادها، ارگان ها و آحاد مردم می بایست در حفظ و حراست آن کوشا باشند.
ما نیز می بایست در مسیر فرهنگ سازی کاهش مصرف پلاستیک و استفاده از ابزار های جایگزین و سازگار با طبیعت کوشا باشیم
شایان ذکر است این مراسم با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی در فضای باز برگزار گردید.